|   |  Localització  |  Contacte  | 
droga de folículo de cabello comprar levitra Discovery Salud

COM OPTIMITZAR EL MEU NEGOCI D’E-COMMERCE AL SECTOR TÈXTIL – ANUL·LAT

When:
December 3, 2015 @ 6:00 pm
2015-12-03T18:00:00+01:00
2015-12-03T18:30:00+01:00
Where:
Ronda Maiols, 1 08192
Barcelona Moda Centre
08192, Barcelona
Espanya
Cost:
Free
Contact:
Marisa
93 745 45 00

Per motius aliens a BMC, aquesta sessió ha estat anul·lada.
Disculpeu les molèsties.


 COM OPTIMITZAR EL MEU NEGOCI D’E-COMMERCE AL SECTOR TÈXTIL: LOGÍSTICA I TECNOLOGIA

Aquesta sessió té com a objectiu presentar una visió transversal dels passos a seguir per començar un projecte de venda on-line així com per, si escau, optimitzar els processos logístics associats a les operacions de comerç electrònic, d’empreses ja establertes, tant amb venda off-line o on-line i la combinació d’ambdues, i sempre des de l’òptica de les necessitats específiques i característiques especials del sector tèxtil (talles, colors, models, canvis de temporada, gestió de l’outlet…)

En definitiva presenta de manera molt pràctica les àrees clau del negoci del comerç electrònic pel que fa al flux físic del producte:

  • Si encara no tinc botiga on-line, per què he d’estar a Internet?
  • El model logístic més adequat al meu negoci
  • La tecnologia necessària

Dirigit a:

Professionals responsables d’iniciatives d’e-commerce del sector tèxtil, propietaris d’empreses off-line que volen donar el seu salt a la venda on-line, directors d’empreses de comerç electrònic que necessiten millorar els seus processos, estalviar costos i reduir terminis de servei. Tot això explicat d’una manera molt pràctica i concreta sobre la base de l’experiència real en e-commerce dels ponents.

Continguts:

  1. Components bàsics d’una botiga on line de moda (tèxtil i sabateria esportiva): La botiga / Passarel·la de pagaments / ERP / Magatzem (SGA) / Servei al client / Logística inversa
  2. Interacció botiga – magatzem. Tecnologia i Fluxos d’informació.
  3. La comanda on-line: des de la web fins al client.
  4. Les operacions de magatzem: Gestió de les entrades, Estocs, Picking, Packing i Shipping
  5. El servei al client i la logística inversa (CRM)
  6. KPI’s d’operacions
  7. Cas d’èxit: La Logística del grup eShop Ventures com a factor d’èxit.

Ponents :

Juan José Montiel, Enginyer Industrial, PDG per l’IESE i CSCP por APICS.
Amb més de 20 anys d’experiència en diferents llocs i companyies en l’àrea de logística i operacions d’Amazon-BuyVip, Goodyear Dunlop Tires Espanya, Valeo Service Espanya, Grup Editorial SM i Procter & Gamble Espanya, actualment es Co-fundador i Director de Altius Consulting, experts en operacions de comerç electrònic .

Carlos Liébana, Llicenciat en Enginyeria Informàtica. MBA, Master in Business Administration per la Universitat Pontifícia Comillas.
Amb una trajectòria de 10 anys com a professional especialitzat en la concepció, desenvolupament, evolució i gestió de projectes relacionats amb Internet en diferents companyies, actualment és director de Factor Libre, consultora informàtica experta en la implementació d’Odoo/OpenERP, així com d’eines de comerç electrònic i aplicacions web .

Apunta’t des de JA, inscripció gratuïta!

bmc@bmc-moda.com

93 745 45 00